Novi poraz Barcelone

Barca slavila

Novi poraz Barcelone

M. Šljivak

Da poraz od Armanija u Euroligi nije slučajan i da su košarkaši Barcelone u krizi pokazala je i utakmica 26. kola ACB lige u kojem je katalonski tim poražen u Zaragozi rezultatom 85:79.

Zaragoza je pružila odličnu partiju, te su na kraju zasluženo slavili pobjedu u ovom susretu. Nakon prvih 10 minuta domaći košarkaši su imali osam poena prednosti, 24:16, da bi prednost narasla do poluvremena na 11 razlike 42:31.

Barcelona je uspjela u nastavku da se približi Zaragozi. Nakon 30 minuta igre bilo je samo minus pet, 60:55, ali je Zaragoza ipak u posljednjoj dionici uspjela zadržati prednost i doći do pobjede u ovom susretu.

Jonathan Tabu je predvodio Zaragozu s 19 poena u ovom susretu, dok je kod  Barce Huertas ubacio 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.