Novi poraz Minnesote, Spursi razbili Raptorse

NBA liga

Novi poraz Minnesote, Spursi razbili Raptorse

E. Škorić

Na NBA parketima odigrao je nekoliko zanimljivih mečeva protekle večeri.

Philadelphia je pred svojim navijačima savladala Minnesotu sa 93:91 u derbiju ekipa sa dna svojih konferencija. LaVine je s 28 poena bio najefikasniji na meču, no njegova dobra partija, kao i Townsa, koji je ubacio 23 poena uz 15 skokova, nije pomogla Timberwolvesima. Embiid je predvodio 76erse sa 25 poena i osam skokova.

Boston Celticsi su sa 115:104 savladali Utah Jazz, a na putu do pobjede vodili su ih TRhomas sa 29 poena i 15 asista, te Al Horford sa 21 poenom. Hayward je kod gostiju ubacio 23 poena.

U sjajnom meču Detroit je poražen od Indiane. Pacersi su na teškom gostovanju slavili sa 121:116. Paul George se vratio u staru formu, ubacio je 32 poena, dok su Harris s 22 i Jackson s 20 poena i 12 asistencija održavali Detroit do kraja u životu, ali nije bilo dovoljno.

U jednom od najinteresantnijih mečeva nije bilo uzbuđenja - San Antonio je razbio Toronto sa 110:82. Kawhi s 25 poena i Aldridge s 23 nanijeli su Raptorsima novi poraz, dok je na drugoj strani DeRozan ubacio 26 poena. Miami Heat je na gostovanju kod Phoenix Sunsa poražen sa 99:90 i presudan za goste bio je Booker sa 27 poena. Dragič je ubacio 24 kod gostiju.

U posljednjem susretu večeri Los Angeles Lakersi su sa 116:102 savladali Memphis Grizzliese. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti