Novi poraz očajnih Knicksa
Foto: ESPN

Sunsi slavili u New Yorku

Novi poraz očajnih Knicksa

E. Škorić

Košarkaši Phoenix Sunsa slavili su u New Yorku protiv i dalje očajnih Knicksa SA 99:90.

Knicksi su u Madison Square Gardenu nastavili sa blijedim partijama, te su upisali već 24. poraz u sezoni, a omjer 5-24 definitivno je njihov najgori početak sezone.

Od počeka su Sunsi imali vodstvo, a nakon prve dionice vodili su 24:21. Krajem druge dionice Knicksi prelaze u vodstvo, a na odmor odlaze sa plus šest (47:41).

U trećoj dionici igralo se dosta izjednačeno, da bi domaćin u četvrtu ušao sa 68:67 rezultatom.

Nakon što su poveli početkom zadnje četvrtine, Sunsi više nisu ispuštali prednost, pa su do kraja stigli i do plus devet (99:90). Njima je ovo bio 14. trijumf ove sezone i sada su deveti na Zapadu.

Eric Bledsoe je ubacio 25 poena kod gostiju uz 10 skokova. Thomas je ubacio 22, Markieff Morris 19. Na drugoj strani Carmelo Anthony je bio najbolji sa 25 poena i 11 skokova, dok je Jose Calderon ubacio 21 poen uz 5/6 šut za tri.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.