Novi poraz Panathinaikosa u Moskvi, CSKA vodi 2:0

Duško Ivanović pred eliminacijom

Novi poraz Panathinaikosa u Moskvi, CSKA vodi 2:0

Košarkaši CSKA iz Moskve su sa ubjedljivih 100:80 savladali Panathinaikos, kojeg sa klupe predvodi bh. selektor Duško Ivanović.

Nakon što su u utorak Atinjanima postigli 93 poena, večeras su stigli do 'stotke'. Istini za volju, i Panathinaikos je odigrao bolje nego u prvoj utakmici četvrtfinalne serije kada je susret završio sa samo 66 ubačenih poena.

CSKA je od starta nametnuo svoj stil igre i na poluvrijeme otišao sa dvanaest poena prednosti. U istom ritmu su Moskovljani nastavili i u nastavku, kada su do kraja napunili koš gostiju.

Pobjednički tim je sa 20 poena predvodio Sonny Weems, dok su De Colo i Kirilenko dodali po 16. U ekipi Panathinaikosa najefikasniji je bio Charalampopoulos sa 14 ubačenih poena, dok je jedan manje dodao Nikos Pappas.

CSKA je novom domaćom pobjedom stigao do vodstva od 2:0 u seriji i na sjajnom je putu da se plasira u playoff.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, 1/4 finale:

CSKA - Panathinaikos 100:80

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.