Novi poraz Trabzonspora, težak poraz AEK-a

Eurocup, 2. kolo

Novi poraz Trabzonspora, težak poraz AEK-a

M. Šljivak

Košarkaši Trabzonspora poraženi su u drugom kolu Eurocupa od rumunske Steaue rezultatom 76:71.

Tim Nenada Markovića igra jako loše na početku ove sezone. Seriju loših rezultata su nastavili i večeras u Bukureštu, gdje su doživjeli novi poraz.

Steaua je vodila tijekom kompletnog meča. Iako je Trabzonspor konstantno bio blizu, nisu uspjeli stići do pobjede, te je na kraju Steaua stigla do pobjede.

Titus Nicoara je predvodio domaće sa 18 poena, Denis Ikovlev je dodao 15, dok je Andrija Stipanović na drugoj strani ubacio 13 poena.

Tarence Kinsey je predvodio tim Nenada Markovića sa 21 poenom...

Težak poraz doživio je AEK na gostovanju kod Galatasaraya 89:65.

Bh. reprezentativci Edin Atić i Milan Milošević su imali skromne utakmice. Atić je ubacio dva poena za nešto više od tri minute, dok je Milišević ubacio poen više za 18 minuta.

Mavrokefalidis i Šakota su za grčki tim ubacili po 20 poena, dok je za Galatu McCollum ubacio 25 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.