Novi trener Barcelone doveo dvojicu igrača iz bivšeg tima

Larnik i Hanga u Barceloni

Novi trener Barcelone doveo dvojicu igrača iz bivšeg tima

M. Šljivak

Košarkaši Barcelone u novoj sezoni žele popraviti lošu sliku iz prošle.

Barca je odigrala očajnu sezonu i nije nikakvo čudo što su se protivnici poigravali s njima.

Promjene su bile neophodne. Novi trener postao je Sito Alonso, doveden je sjajni šuter Thomas Huertel iz Anadolu Efesa, a spominje se dolazak još nekoliko sjajnih košarkaša.

Dvojica su već potpisala ugovore. Dosadašnji igrači Baskonije Adam Hanga i Shane Larkin potpisali su ugovore, ali sada ipak sve zavisi od tima iz Vitorije. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Baskonia prema propisima ima pravo da izjednači ponudu i tako zadrži ove košarkaše, ali teško da će se to desiti, jer su novi igrači dobili zaista ogromne ugovore.

Larkin je s Barcom potpisao dvogodišnji ugovor, dok je Hanga potpisao na tri sezone i obojica će ponovo sarađivati sa Sitom Alonsom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi