Novi trijumf Bullsa za 2:0 protiv Bostona
Foto: EPA

Boston nemoćan protiv Chicaga

Novi trijumf Bullsa za 2:0 protiv Bostona

Chicago Bullsi su došli do lagane pobjede nad Boston Celticsima rezultatom 111:97 i tako povećali vodstvo u seriji na 2:0.

Nakon večerašnjeg gostovanja u Bostonu, Chicago je postao prva ekipa, od kada se NBA play-off igra u ovom formatu, koja je kao osmoplasirana povela sa 2:0 u seriji protiv prvoplasirane ekipe u jednoj od konferencija.

Boston nije loše otvorio utakmicu, te je na samom početku imao prednost od sedam poena, to je, međutim, bilo sve što se moglo vidjeti od ekipe Celticsa. 

U prvoj polovini druge četvrtine Bullsi peuzimaju vodstvo koje nisu ispuštali do kraja utakmice, a u zadnjoj četvrtini su u jednom momentu imali i plus 19, da bi na kraju slavili sa "udobnih" 14 poena razlike.

Iako je bio najefikasniji u svojoj ekipi, porodična tragedija je ostavila traga na Isaiahu Thomasu koji je već na samom početku utakmice dobio tehničku ličnu zbog udaranja Robina Lopeza. Thomas je susret završio sa 20 poena, četiri skoka i dvije asistencije. Osim njega, solidnu partiju je pružio i Jae Crowder koji je postigao 16 poena.

Bullse su sa po 22 poena predvodili Jimmy Butler i Dwyane Wade, dok su odlični bili i Lopez sa 18, te Zipser sa 16 poena.

Raspoloženi Rajon Rondo je ubacio 11 poena, kojima je dodao devet skokova i 14 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi