Novinari osudili Vuješevićevo ponašanje

Novinari osudili Vuješevićevo ponašanje

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je ponašanje trenera košarkaša Partizana Duška Vujoševića, prenosi B92.

Trener Partizana je nakon odlučujuće, pete utakmice finala prvenstva Srbije vrijeđao i psovao novinara "Večernjih novosti" Vladu Preradovića. UNS je ocijenio da je Vujošević neprimjerenim ponašanjem Preradovića doveo i u fizičku opasnost, jer ga je vrijeđao na terenu, nekoliko minuta po završetku utakmice sa Crvenom zvezdom, kada su navijači Partizana počeli da proslavljaju titulu.

UNS je naveo da je Vujošević Preradoviću rekao "to što pišeš su svinjarije" i potom počeo da mu psuje. Preradović se zatim sklonio sa terena, ali ga je Vujošević vrijeđao i prilikom nešto kasnijeg susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.