Nowitzki će ipak i naredne sezone biti član Mavericksa
Foto: EPA

Iako je klub odbio aktivirati opciju produženja ugovora

Nowitzki će ipak i naredne sezone biti član Mavericksa

Dallas Mavericksi su danas odbili aktivirati opciju jednogodišnjeg produženja ugovora Dirka Nowitzkog vrijednu 25 miliona dolara, ali se ipak očekuje da će Njemac potpisati novi, nešto skromniji, ugovor sa Dallasom i u ovoj ekipi odigratii svoju dvadesetu NBA sezonu.

EPSN izvještava da i klub i Nowitzki ozbiljno razmatraju novi dvogodišnji ugovor koji bi zadržao 39-godišnjeg Njemca u Dallasu, najmanje, i u sezoni 2017/2018.

"Rekao sam prošlog ljeta: Potpisao sam dvogodišnji ugovor, to očigledno znači da želim igrati još dvije godine. Želim ispoštovati ugovor", izjavio je nedavno Nowitzki, time jasno stavivši do znanja da i dalje želi biti član Mavsa.

"20 je dobar broj. Mislim da je provesti 20 godina u istom klubu veliko dostignuće, čini mi se da je samo još Kobe to uradio", dodao je tada budući član NBA Kuće slavnih.

Ipak, protekla sezona je bila dosta teška za Njemaca koji je imao dosta problema sa povredama, pa je u protekloj godini imao najgori učinak još od svoje rookie sezone.

Nowtzki je prošle sezone propustio 28 utakmica, a u utakmicama koje je odigrao u prosjeku je bilježio 14.2 poena, 6.5 skokova i 1.5 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi