Nowitzki prestigao Stojakovića po broju postignutih trojki

Nowitzki nastavlja obarati rekorde

Nowitzki prestigao Stojakovića po broju postignutih trojki

O. Lekić

Dirk Nowitzki je u sinoćnjoj utakmici NBA lige protiv Toronto Raptorsa na vječitoj listi košarkaša sa najviše ubačenik trojki u ovom takmičenju prestigao Peđu Stojakovića.

Nakon što je nedavno postao šesti igrač u historiji NBA lige koji je prebacio cifru od 30 000 poena, legendarni Nowitzki nastavlja da obara rekorde, pa se tako protiv Toronta prvo izjednačio a zatim i prestigao svog bivšeg suigrača iz šampionske generacije Dallasa Peđu Stojakovića po broju ubačenih trojki u karijeri.

Stojaković je u u karijeri postigao 1760 trojki, dok je Nowitzki trenutno na cifri od 1762, a s obzirom da i dalje igra značajnu ulogu u svojoj ekipi, za očekivati je da će uskoro prestići i Rasharda Lewisa na 13. poziciji, koji je u karijeri ubacio 1787 trojki.

Inače prvi na vječitoj listi trojkaša je Ray Allen (2973), a slijede ga Reggie Miller (2560) i Jason Terry (2222).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti