Nowitzki se oprostio od reprezentacije

Nowitzki se oprostio od reprezentacije

M. Šljivak

Najbolji njemački košarkaš Dirk Nowitzki, odlučio je reći zbogom reprezentativnom dresu nakon poraza od Litvanije i oproštaja Njemačke od nastupa na Eurobasketu.

"Ponosan sam na sve što sam uradio u dresu reprezentacije. Uvijek sam se trudio maksimalnom i davao sve od sebe, i uvijek mi je bilo zadovojstvo obući dres Njemačke. Ipak, vrijeme je da ekipa ide dalje. Nadam se da će i dalje imati dosta uspjeha. Za mene je jedan od najljepših trenutaka bilo finale Eura u Srbiji, kada mi ja neakon izlaska sa parket cijela dvorana aplaudirala. Uvijek se naježim od same pomisli na to", rekao je Nowitzki.

Plavi Anđeo je zasigurno jedan od najboljih evropskih košarrkaša svih vremena. Za reprezentaciju Njemačke je odigrao 141 meč. Igrao je na šest Evropskih prvenstava, dva Svjetska prvenstva i Olimpijadi u Pekingu, osvojivši dvije medalje, bronzu na SP-u 2002. u Indianapolisu i srebro na EP-u u Srbiji 2005. godine.

Nowitzki je drugi najbolji strijelac u historiju Eurobasketa. Na šest prvenstava ubacio je 983 poena, a bolji od njega je samo slavni grčki košarkaš Nikos Galis sa 1004 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.