Nowitzki se povlači 2017. godine
FOTO: EPA

Igrat će još dvije godine

Nowitzki se povlači 2017. godine

A. Beganović

Jedan od najbolji evropskih košarkaša svih vremena, Dirk Nowitzki, karijeru će okončati 2017. godine kada mu ističe ugovor sa Dallas Mavericksima.

Legendarni njemački košarkaš, koji je u Dallas stigao 1998. godine iz Wurzburga , za dvije godine će definitivno reći zbogom profesionalnom igranju košarke.

"Mislim da mogu još dvije godine igrati na vrhunskom nivou", izjavio je 37-godišnji košarkaš, višestruki učesnik All Stara, nekadašnji MVP NBA sezone i čovjek koji je vodio Dallas do titule 2011. godine.

Podsjetimo, Nowitzki je karijeru počeo u Wurzburgu, a 1998. godine u prvom krugu NBA drafta izabran je od strane Milwaukee Bucksa za koje nikada nije zaigrao.

Osim uspjeha sa Dallasom, Nowitzki je i s reprezentacijom Njemačke pstvarivao zapažene rezultate. Na Evropskom prvenstvu 2005. Njemačka je osvojila srebrenu medalju, a Nowitzki je izabran za MNP-a prvenstva, kao i na Svjetskom prvenstvu 2002. na kojem se Njemačka okitila bronzanom medaljom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.