Nowitzki se vraća u reprezentaciju

Planira igrati na Eurobasketu 2015. godine

Nowitzki se vraća u reprezentaciju

Njemačka će naredne godine biti domaćin jedne od četiri grupe Eurobasketa, što je idealna prilika da seveliki Dirk Nowitzki oprosti od svoje reprezentacije. Za Njemačku je posljednji put igrao 2011. godine, nakon čega uslijedila pauza.

Kontraverzni Mark Cuban je dao dozvolu, pa bi Dirk trebao ponovo obući reprezentativni dres u kojem je dva puta osvajao medalje. Prvo je u Indinapolisu 2002. godine na Svjetskom prvenstvu bio treći, a onda je to ponovo na Eurobasketu 2005. godine. Podsjećamo, u sjajnoj karijeri, Dirk je između ostalog  2007. postao je prvi Evropljanin s nagradom za najkorisnijeg igrača NBA lige te je u sezoni 2005./06. odveo Maverickse do njihovog prvog NBA finala. U dresu reprezentacije debitirao je na Evropskom prvenstvu u Francuskoj 1999. godine. Kvalifikacije za Eurobasket 2015. godine Njemačka je završila na drugom mjestu grupe C sa omjerom četiri pobjede dva poraza.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.