Nowitzki: Treninzi mi više nisu stimulativni

Legendarni njemački košarkaš

Nowitzki: Treninzi mi više nisu stimulativni

D. Rakanović

Legendarni Nijemac Dirk Nowitzki nije siguran da li će igrati poslije predstojeće sezone.

Nedavno je Nowitzki potpisao dvogodišnji ugovor sa Dallasom na osonvu kojeg će zaraditi deset miliona dolara. 

"Potpisao sam na dvije godine i nadam se da ću moći da odigram obje. Prošle godine sam imao povredu Ahilove tetive i propustio sam skoro dva mjeseca. Bilo je to veoma frustrirajuće i razočaravajuće. Nadam se da ove sezone neću imati velikih problema sa povredama i možda ću odigrati i drugu godinu. Vidjećemo kako se tijelo osjeća. Utakmice sam uvijek volio, ali treninzi mi više nisu tako stimulativni", rekao je Nowitzki. 

Dirku će slijedeća sezona biti dvadeseta u NBA karijeri. Trenutno je četvrti najstariji igrač NBA liga, a ispred njega su Vince Carter, Manu Ginobili i Jason Terry.  

On je prošle sezone prosječno postizao 14,2 poena, uz 6,6 skokova i 1,5 asistencija.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi