Nowitzki želi karijeru provesti u Dallasu

Nowitzki želi karijeru provesti u Dallasu

Krilni centar NBA ekipe Dallas Mavericksa, Nijemac Dirk Novitzki nagovijestio je da će ostati u redovima tima iz Teksasa do kraja karijere.

Dallas je ove sedmice završio sezonu nakon eliminacije u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije sa Denverom (1:4). Njemački reprezentativac će slijedeće godine imati opciju da promijeni klub, ali kaže da o tome nije razmišljao i dodaje da sebe ne može da zamisli u nekom drugom klubu.

Nakon 11 godina provedenih u Dallasu i svega kroz šta sam prošao, praktično sam dao svoje srce ovom klubu, ne bi bilo isto kada bih promijenio ekipu. Uvijek sam sanjao da ću ovdje završiti karijeru i osvojiti titulu. Mislim da šansa i dalje postoji”, rekao je njemački „plavi anđeo“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.