Nowitzki želi na OI u London

Nowitzki želi na OI u London

E. Škorić

Naredne sedmice najbolji njemački košarkaš Dirk Nowitzki donijet će konačnu odluku o svom nastupu na Evropskom prvenstvu u Litvi.

Naime, Nowitzki se nada igrama na Olimpijskim igrama u Londonu naredne godine, a jedini način da mu se takvo što i ostvari jeste da se sa Njemačkom izbori mjesta koje vodi direktno ili bar u kvalifikacije za OI.

"Nisam siguran da ću nakon Londona imati priliku zaigrati na Olimpijskim igrama. Igrat ću još tri ili četiri godine košarku u Dallasu", kazao je Nijemac u jednom intervjuu.

Podsjetimo da je Dirk posljednji put za Njemačku igrao na Olimpijskim igrama u Penkingu 2008. godine. Nije nastupao na EP u Poljskoj 2009. godine, kao niti na SP-u u Turskoj godinu dana kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.