Nuggetsi bolji od Pacersa, četiri poena Nurkića

Odigrano šest susreta na NBA parketima

Nuggetsi bolji od Pacersa, četiri poena Nurkića

Odigrano je šest utakmica na NBA parketima u noći sa Subote na nedjelju, a Denver Nuggetsi našeg Jusufa Nurkića u svom Pepsi centru slavili su protiv Indiana Pacersa. 

Denver Nuggetsi su u Pepsi centru slavili protiv Indiana Pacersa rezultatom 76:73. Domaćina je do pobjede vodio Gallinari sa 19 postignutih poena, dok je isto toliko na drugoj strani ubacio West. Jusuf Nurkić na terenu je proveo skoro 12 minuta, a za to vrijeme postigao je četiri poena i skupio pet skokova. 

Charlotte Hornetsi slavili su na svom terenu protiv Utah Jazza rezultatom 104:86. Domaće je do trijumfa vodio Kemba Walker sa 20 poena, dok je na drugoj strani Favors postigao 14 poena. 

Portland Trail Blazersi slavili su na gostujućem terenu protiv New Orleans Pelicansa rezultatom 114:88. Goste je do trijumfa vodio Aldridge sa 27 poena, dok je za Pelikane 21 poena postigao Rivers. 

Atlanta Hawksi slavili su na gostovanju kod Houston Rocketsa rezultatom 104:97. Atlantu je do pobjede vodio Korver sa 22 postignuta poena. Kod Rocketsa 19 poena postigao je Dwight Howard. 

Dallas Mavericksi slavili su protiv San Antonio Spursa, koji su igrali bez najboljih igrača rezultatom 99:93. Domaće je do trijumfa vodio Monta Ellis sa 38 postignutih poena. Kod Mamuza 21 poen ubacio je Marco Belinelli. 

Los Angeles Clippersi slavili su protiv Milwaukee Bucksa rezultatom 106:102. Domaće je do trijumfa vodio Chris Paul sa 27 poena, dok je 24 dodao Griffin. Kod Bucksa 18 poena postigao je Antetokounmpo. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.