Nuggetsi brojali do 146, Phoenix bolji od Lakersa
Foto: EPA

Ubjedljiva pobjeda Denvera nad Pelicansima

Nuggetsi brojali do 146, Phoenix bolji od Lakersa

Dva zadnja susreta današnjeg programa u NBA ligi su bila izuzetno efikasna. Denver je na svom terenu savladao New Orleans Pelicanse rezultatom 146:114, dok su Phoenix Sunsi slavili gostujuću pobjedu nad Los Angeles Lakersima rezultatom 122:113.

Nuggetsi su od samog početka ostvarili apsolutnu dominaciju na svom terenu, a tome ide u prilog i činjenica da su maestralnom serijom već u drugoj polovini prve četvrtine stigli do plus 27.

Već tada je sve bilo jasno, iako su Pelicansi u finišu prvog poluvremena uspjeli doću do jednocifrenog zaostatka. Ipak, Denver pravi novu sjajnu seriju u trećoj četvrtini i ponovo stiže do ubjedljive prednosti, pa su domaći do kraja lagano priveli susret kraju i slavili ubjedljivu pobjedu.

U domaćoj ekipi najefikasniji je bio Jamal Murray sa 31 poenom, Harris je dodao 22, dok je Millsap ubacio 20 poena. Nikola Jokić je upisao double-double učinak sa 13 poena i 11 skokova, ali i šest asistencija.

Kada su Pelicansi u pitanju, najefikasniji je bio Anthony Davis sa 17 poena, Moore je ubacio 16, a Cousins 14.

I Phoenix Sunsi su stigli do dosta lagane pobjede. Iako se većim tokom prvog poluvremena gledala rezultatska klackalica, Phoenix u finišu druge četvrtine stiže do nešto osjetnije prednosti. Gosti više nisu ispuštali prednost, pa su na kraju slavili pobjedu od devet poena razlike.

Sunse je predvodio Devin Booker sa 33 poena, dok je Alex Len upisao 17 poena i 18 skokova.

Kod Lakersa je briljirao rookie Kyle Kuzma sa double-double učinkom od 30 poena i 10 skokova. Lopez je dodao 19 poena i 10 skokova, a Ingram 17 poena i osam skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi