Nuggetsi 'nagradili' Harrisa bogatim ugovorom
Foto: EPA

Odlični bek šuter produžio saradnju sa Denverom

Nuggetsi 'nagradili' Harrisa bogatim ugovorom

Prema informacijama iz američkih medija Denver Nuggetsi su dogovorili sve uslove novog ugovora sa Garyjem Harrisom, pa je ovaj bek šuter pristao na četverogodišnje produženje sa ekipom iz Colorada.

Gary Harris je, navodno, sa Nuggetsima potpisao četverogodišnji ugovor vrijedan 84 miliona dolara, što znači da će po sezoni zarađivati 21 milion dolara.

Harris je novi ugovor zaradio konstantnim razvojem, a on je u proteklom periodu postao ključna figura u bekovskoj liniji Denver Nuggetsa.

Nakon rookie sezone za zaborav, ovaj nekadašnji košarkaš Michigan State Univerziteta je u sezoni 2015/2016 ostvario ogroman napredak u svojoj igri, te je u prosjeku bilježio 12.3 poena po utakmici.

U protekloj sezoni je napredak 23-godišnjeg Harrisa bio još vidljiviji. Iako je zbog povreda odigrao samo 57 utakmica, bilježio je odličnih 14.9 poena po susretu, uz 50.2% uspješnosti šuta iz igre, te 42% uspješnosti šuta za tri poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi