Nuggetsi ostaju bez pola ekipe

Mudiay novi kandidat za trejd

Nuggetsi ostaju bez pola ekipe

M. Šljivak

Rukovodstvo Denver Nuggetsa moglo bi do kraja prelaznog roka u NBA ligi promijeniti više od pola ekipe.

Već dugo se govori o odlascima Jusufa Nurkića, Danila Gallinarija i Kennetha Farieda, ali bi još nekoliko košarkaša moglo napustiti tim iz Colorada do 23. februara.

Wilson Chandler je iskazao veliko nezadovoljstvo stanjem u timu. Zatražio je od rukovodstva tima trejd, a ekipu bi u narednim danima mogao napustiti i playmaker Emmanuel Mudiay.

U Nuggetsima nisu zadovoljni igrama ovog košarkaša. Spremni su ga trejdovati do kraja roka, a u zamjenu su spremni prihvatiti i pikove prve runde draftova.

Interes za Kongoanca su pokazivali Phoenix Sunsi, ali se i njihovo interesovanje smanjilo nakon nešto slabijih partija koje je ovaj košarkaš pružao u posljednjih nekoliko mjeseci.

Ove sezone Mudiay je na prosjeku od preko 12 poena i četiri asistencije u prosjeku, a gotovo identičnu statistiku je imao i prošle godine.

Mudiay je u NBA ligu stigao 2015. godine kao sedmi pik drafta, a prethodno je jednu profesionalnu sezonu odigrao u kineskoj ligi u dresu Guangdong Southern Tigersa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi