Nuggetsi u drugom poluvremenu slomili otpor Netsa
Foto: EPA

Hornetsi bolji od Orlanda

Nuggetsi u drugom poluvremenu slomili otpor Netsa

Denver Nuggetsi su nakon odlične treće četvrtine uspjeli upisati sigurnu gostujuću pobjedu nad Brooklyn Netsima rezultatom 124:111.

Gosti su nešto bolje i počeli susret, te su imali, koliku-toliku, prednost sve do finiša prve četvrtine. Ipak, Netsi počinju igrati nešto bolje, pa je prvi period završen u korist domaćina, rezultatom 36:29.

U drugoj četvrtini Netsi igraju dosta dobro, a početkom ovog perioda stižu i do svoje najveće prednosti na utakmici, od 14 poena razlike.

Ipak, Denver odmah počinje topiti prednost domaćih, pa se na poluvrijeme otišlo vodstvom Netsa od samo tri poena razlike. Denver furiozno otvara drugo poluvrijeme i dolazi do prednosti, koja će u drugoj polovini trećeg perioda rasti i do 26 poena.

Nuggetsima je u zadnjoj četvrtini ostalo samo da privedu susret kraju, što se i desilo, pa su gosti slavili sigurnu pobjedu.

Najefikasniji u ekipi Denvera je bio Jamal Murray sa 26 poena, dok je briljirao i Nikola Jokić koji je upisao 21 poen, 14 skokova i četiri asistencije.

U ekipi Brooklyna najraspoloženiji je bio Spencer Dinwiddie sa 22 poena, dok je Hollis-Jefferson dodao 18 poena.

I ekipa Charlotte Hornetsa je uspjela stići do sigurne pobjede. Stršljenovi su na svom terenu ugostili Orlando i na kraju slavili rezultatom 120:113.

Hornetsi su do prve značajnije prednosti stigli u finišu prvog poluvremena, kada vode sa 15 poena razlike. Sigurnom igrom domaći zadržavaju solidnu prednost i u trećoj četvrtini, ali početkom zadnjeg perioda Orlando uspijeva prići na minus tri.

Ipak, domaćini ubrzo vraćaju dvocifrenu prednost i na kraju slave zasluženu pobjedu.

Hornetse je do pobjede predvodio sjajni Kemba Walker sa 34 poena, šest skokova i 10 asistencija. Odličan je bio i Dwight Howard koji je upisao 22 poena i 10 skokova, dok je Jeremy Lamb dodao 20 poena.

U poraženoj ekipi je najefikasniji bio Jonathon Simmons sa 27 postignutih poena, dok je Evan Fournier dodao 23.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi