Nurkić bez novog ugovora u Portlandu

Trail Blazersi čekaju ljeto

Nurkić bez novog ugovora u Portlandu

S. Bošković

Jusuf Nurkić neće potpisati novi ugovor s Portland Trail Blazersima. 

Bh. centar u Portland je stigao iz Denver Nuggetsa, a prema pisanju američkih medija on prije 16. oktobra, kad je zadnji dan za potpisivanje ugovora neće potpisati isti. 

Zbog toga će on na ljeto postati ograničeni slobodni agent, te će moći pregovarati i s drugim timovima. 

Trail Blazersi se u ovom trenutku nalaze u situaciji gdje moraju plaćati luksuzni porez, te ne žele davati dodatni novac. Oni će čekati da naredno ljeto neki tim ponudi određeni novac za Nurkića, a nakon toga će izjednačiti tu ponudu i pokušati sačuvati našeg košarkaša u svojim redovima. 

Nurkić je za Portland odigrao 20 utakmica, a da nije bio povrijeđen, ta brojka bi bila još i veća. Prosječno je za Blazerse igrao 30 minuta po utakmici, ubacivao 15 poena, te imao 10 skokova, tri asistencije i dvije blokade, uz preko 50% šuta iz igre. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi