Nurkić dio razmjene u kojoj Denver dobija NBA zvijezdu?

Jusuf Nurkić izvjesno napušta Denver

Nurkić dio razmjene u kojoj Denver dobija NBA zvijezdu?

M. Šljivak

Već dugo američki mediji pišu o mogućem odlasku Jusufa Nurkića iz Denver Nuggetsa.

Bh. centar je veoma nezadovoljan ulogom rezervnog centra iza Nikole Jokića, pa je i sam nedavno najavio mogućnost odlaska iz Nuggetsa.

Tim iz Colorada je zainteresovan za dovođenje neke od NBA zvijezda. Spominjali su se DeMarcus Cousins iz Sacramenta i John Wall iz Washingtona, a čini se kako bi do 23. februara Denver mogao krenuti po zvijezdu Wizardsa.

Ponuda za Walla je navodno već spremna. Put Washingtona bi otišli Jusuf Nurkić, te Kenneth Faried i Jameer Nelson.

Ovo je samo jedan od prijedloga za trejd, koji bi međutim mogao uključiti još nekoliko igrača s obje strane.

Također, veliki interes za Nurkića pokazuju i Boston Celticsi. Oni traže pojačanje na poziciji petice i bh. košarkaša vide kao idealnu opciju.

Čak su i navijači tima iz Bostona u velikom broju glasova pokazali da žele Nurkića i to ispred All Star centra Brooka Lopeza, člana Brooklyn Netsa.

Do kraja prelaznog roka u NBA ligi ostalo je još više od mjesec dana. Nurkić je na izlaznim vratima Denvera, ali prava ponuda se još uvijek čeka i ne treba da čudi ako dogovor padne u pet do dvanaest.

Nurkić ove sezone ubacuje preko devet poena po meču, a bilježi gotovo i sedam skokova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi