Nurkić dobio veliku konkurenciju u Denveru

Nikola Jokić igra sjajno

Nurkić dobio veliku konkurenciju u Denveru

M. Šljivak

Jusuf Nurkić trenutno se oporavlja od povrede koljena, te će propustiti najmanje mjesec dana nove NBA sezone.

Ipak, Denver Nuggetsi su našli odličnu zamjenu za bh. košarkaša. Radi se o mladom košarkašu iz Srbije Nikoli Jokiću, koji u predsezoni igra vrhunski.

Jokić je pružio sjajnu partiju protiv Chicago Bullsa. Za samo 19 minuta na parketu ubacio je 14 poena, imao je pet skokova i tri ukradene lopte.

Bivši centar Mege i u prva dva meča je igrao jako dobro. Protiv Los Angeles Clippersa je ubacio 14 poena uz osam skokova, dok je protiv Dallasa ubacio osam poena i nije imao promašaja iz igre.

Sudeći prema igrama iz predsezone, Jokić se ozbiljno nameće stručnom štabu Nuggetsa. Mladi košarkaš iz Srbije će sigurno predstavljati jako dobru konkurenciju Jusufu Nurkiću, koji je već počeo s jakom treninzima i sve je bliže povratku.

Jokić je izabran na draftu 2014. godine kao 41. pik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.