Nurkić dvocifren u skokovima, blokirao Griffina i Jordana

Šest poena i 10 skokova

Nurkić dvocifren u skokovima, blokirao Griffina i Jordana

E. Škorić

Naš centar Jusuf Nurkić pružio je dobru partiju u porazu Denver Nuggetsa od Los Angeles Clippersa (102:98).

Nuggetsi su poraženi iako su se pokazali u dobrom svjetlu u Los Angelesu. Gosti iz Denvera održavali su vodstvo kroz cijelu prvu četvrtinu, koju su dobili sa 31:20.

U završnici prvog dijela Clippersi prave seriju, te oni dolaze do prednosti (50:47). Treću četvrtinu bolje otvaraju domaći igrači, da bi Denver imao plus osam na kraju iste, 77:69.

Nuggetsi su u jednom trenutku u zadnjoj dionici imali i dvocifrenu prednost (82:72) Dvije minute prije kraja utakmice, na semaforu je stajalo 94:94. Barnes i Crawford prave 5:0 seriju Clippersa u Staples Centru, a upravo Crawford je sa linije slobodnih bacaja na kraju ovjerio trijumf domaćeg tima.

Nurkić je ubacio šest poena uz 3-6 šut iz igre, ali imao je sjajnih 10 defanzivnih skokova, tri blokade, jednu asistenciju i jednu oduzetu loptu uz dvije izgubljene. Na parketu je proveo 29 minuta.

Ty Lawson je bio najefikasniji u Nurkićevom timu sa 19 poena, Arron Affalo i Wilson Chandler su dodali po 18. Crawford je sa 23 poena bio prvi igrač Clippersa, Matt Barnes je ubacio 18, Chris Paul 15 uz osam asistencija i Blake Griffin 14 uz 10 skokova.

Clippersi su nastavili sjajnu seriju pobjeda i zauzimaju četvrto mjesto na Zapadnoj konferenciji sa omjerom 31-14, a 11-plasirani Denver je u seriji poraza i ima 18-27 omjer pobjeda i poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.