Nurkić favorit za osvajanje nagrade "Most Improved Player"

NBA analitičari smatraju da će Nurkić eksplodirati

Nurkić favorit za osvajanje nagrade "Most Improved Player"

D. Rakanović

Bosanskohercegovački igrač Jusuf Nurkić jedan je od kandidata za nagradu "Most Improved Player" u slijedećoj sezoni, piše zvanični sajt NBA lige.

Analitičar Fran Blinebury smatra da bi Nurkić slijedeće sezone mogao biti među igračima koji su najviše napredovali. 

"Kada se Nurkić iz Denvera preselio u Portland, bio je to potez koji je donio korist za oba tima. U Denveru su morali da naprave više prostora za Jokića, ali Portland nikako nije pogriješio dovođenjem Nurkića u svoj roster. On je odlično dopunio šuterski tandem Lillard - McCollum, a takođe je i dobar asistent. Nurkić je bio pravo double-double čudovište, sve dok se nije povrijedio zbog koje je propustio kraj ligaškog dela sezone. Vratio se tek u play-off seriji protiv Golden Statea gdje je imao epizodnu ulogu. Ipak, sa zdravim Nukrićem Portland ima šanse za snažan povratak", navode u analizi na sajtu NBA lige. 

Pored Nurkića glavni favoriti za osvajanje nagrade su Karl-Anthony Towns iz Minnesote, Myles Turner iz Indiane, Kristaps Porzingis iz New Yorka, Giannis Antetokounmpo iz Milwaukeeja i Brandon Ingram iz LA Lakersa. 

Podsjetimo, Nurkić je zbog povrede otkazao nastup za reprezentaciju BiH u pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi