Nurkić i Faried u potencijalnom trejdu Nuggetsa

Zamjena s Minnesotom?

Nurkić i Faried u potencijalnom trejdu Nuggetsa

M. Šljivak

Jusuf Nurkić i Kenneth Faried vjerovatno će biti dio paketa kojeg će Denver Nuggetsi do 23. februara pokušati trejdovati.

Tim iz Colorada gradi tim oko Nikole Jokića i s obzirom da srbijanski centar i Jusuf Nurkić ne mogu igrati zajedno, rukovodstvo Nuggetsa se odlučili za trejd bh. centra.

Nekoliko klubova su opcija za Nurkića, a posljednja izgleda dosta dobro, jer se povezuje s Minnesota Timberwolvesima.

Pojedini američki mediji tvrde da je moguća razmjena Minnesota u Denvera u kojem bi pored Nurkića tim iz Minneapolisa dobio i krilnog centra Kennetha Farieda, dok bi put Colorada krenuli Ricky Rubio i Shabazz Muhammad.

Interes za Rubijeve usluge je ogroman. U svojim redovima ga žele Chicago Bullsi i New York Knicksi, ali konkretnih ponuda za španskog playmakera nema.

S obzirom na to da ga Minnesota ima namjeru trejdovati, dogovor s Denverom se čini kao idealna opcija, jer bi se zadržali ispod salary capa zbog plata, te bi u Nurkiću dobili dodatnu snagu pod košem, gdje dominira Karl-Anthony Towns.

Također, Nurkić se u posljednje vrijeme povezivao sa Charlotte Hornetsima, ali službenog prijedloga o trejdu nije bilo ni s jedne strane.

Izvjesno je da će bh. centar napustiti Nuggetse do 23. februara, no za sada nema pravih naznaka gdje bi karijeru mogao nastaviti, iako je prijedloga zaista mnogo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi