Nurkić i Teletović postaju saigrači?

Sprema li se trejd?

Nurkić i Teletović postaju saigrači?

Mnogo upitnika ide uz trejd o kojem se priča u posljednje vrijeme, a koji bi uključio dvije ekipe, Brooklyn Netse i Denver Nuggetse.

Prema pisanju pojedinih medija u Sjedinjenim Američkim Državama dva tima bi razmijenila centre, put Denvera bi krenuo Brook Lopez, a u suprotnom pravcu bi mogao poći Jusuf Nurkić, naravno ukoliko bi Nuggetsi pristali na ovu razmjenu.

Naravno postoji i mogućnost da se trejd razvije na drugi način, jer prema svemu sudeći Nuggetsi nisu volji da se odreknu svog centra koji je u posljednje vrijeme jedina svijetla tačka u sezoni koja je već propala. Iako Nurkić zna često brzo upasti u probleme sa greškama, Lopez bio bio kao nadogradnja za ekipu, pa Amerikanci ne odbacuju mogućnost da Lopez i Nurkić igraju u tandemu.

S druge strane mediji pišu kako Nuggetsi ako već ne žele pustiti Nurkića, onda treba da mu daju više vremena na parketu i nekad ga puste da se razvije. Potrebna mu je veća minutaža kako bi napredovao, kako ofanzivno, tako i defanzivno. Nurkić i Lopez bi mogli odlično sarađivati sa Lawsonom i potentnim i dobrim krilima, to bi mogla biti ekipa koja bi moga letjeti naredne sezone, pišu Amerikanci.

Ipak, mi u BiH bi vjerovatno voljeli jedinu dvojicu bh.košarkaša u NBA ligi vidjeti u istom timu...ko zna šta se sve može desiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.