Nurkić ispred Teodosića i Bogdanovića

Najbolji evropski košarkaši u NBA ligi

Nurkić ispred Teodosića i Bogdanovića

E. Škorić

Specijalizovani košarkaški portal Eurohoops.net napravio je listu najboljih košarkaša iz Evrope koji nastupaju u NBA ligi.

Iako lista od 10 najboljih nije izašla, pretpostavit ćemo da su na prvom i drugom mjestu braća Pau i Marc Gasol, pa slijede Nikola Vučević, Kristaps Porzingis, Jonas Valanciunnas, Dennis Schroder, Goran Dragić, Nikola Jokić, Giannis Antentekoumpo i Rudy Gobert.

Na 11. mjestu je Ncolas Batum, pa je iza njega smješten Dario Šarić, Evan Fournier, Dirk Nowiztki, Serg Ibaka, Ricky Rubio, Marcin Gortat i na 18. mjestu je bh. centar Portland Trail Blazersa Jusuf Nurkić.

Tek na 22. mjestu je Bojan Bogdanović, a na 29. mjestu košarkaš LA Clippers Miloš Teodosić, dok je drugi Bogdanović, Bogdan, pozicioniran na 30. mjestu. 

Među 30 najboljih nema Mirze Teletovića, bh. reprezentativca koji nastupa za Milwaukee Buckse. Podsjećamo, sutra navečer počinje nova sezona NBA lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi