Nurkić loše počeo, pa s Lillardom razbio Miami

Double-double bh. centra

Nurkić loše počeo, pa s Lillardom razbio Miami

M. Šljivak

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić sinoć je ponovo odigrao fenomenalnu partiju u dresu Portland Trail Blazersa. Ovaj tim je kao gost savladao Miami Heat 115:104, a Nurkić je bio zaista fantastičan.

Ipak, nije tako dobro krenulo po njega. Hassan Whiteside mu je radio šta je htio pod košem u prvoj dionici, ali se Nurkić potom uozbiljio i potpuno je zaustavio centra Heata u ostatku meča.

Meč je bio sve do finiša veoma interesantan. Tim iz Oregona je međutim kontrolisao rezultat većim dijelom utakmice i kada god bi Heat prišao blizu, Portland je uspijevao ponovo da napravi razliku. Damian Lillard i Jusuf Nurkić su bili nezaustavljivi po Miami i na kraju su prelomili ovaj meč u korist Portlanda koji slavi novu pobjedu rezultatom 115:104.

Nevjerovatni Lillard je meč završio sa 49 poena, dok je Jusuf Nurkić imao double-double učinak od 21 poena i 12 skokova, a dodao je i tri blokade.

Kod Miamija James Johnson je ubacio 24 poena.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi