Nurkić ludovao u Brooklynu

Fantastična utakmica bh. centra

Nurkić ludovao u Brooklynu

M. Šljivak

Košarkaši Portland Trail Blazersa pobijedli su kao gosti Brooklyn Netse 127:125 uz odličnu partiju bh. centra Jusufa Nurkića.

Netsi su mnogo bolje ušli u meč. Pogađali su apsolutno sve u prvoj dionici, a pravog odgovora od Trail Blazersa nije bilo i nakon prve četvrtine domaći tim je imao devet poena prednosti, 32:23.

Držali su Netsi prednost rezultatsku prednost i tokom druge dionice. Međutim, Portland je uspio da smanji zaostatak u samom finišu prvog poluvremena i na odmor su otišli sa samo minus dva, 53:51.

Drugo poluvrijeme sjajno otvara Jusuf Nurkić. Dominirao je bh. centar na obje strane parketa i Portland je nakon dugo vremena uspio da povede.

Međutim, domaći košarkaši nisu dozvolili Blazersima da se previše razmašu i uspjeli su da iskontrolišu rezultat u tim trenucima.

Lillard je uz Nurkića uspijevao da održi Portland u egalu, a u posljednju dionicu se ušli neriješenim rezultatom 92:92.

Iako se Lillardu i Nurkiću u poenterskom dijelu uključio i CJ McCollum, odličan šut Brooklyna održavao ih je u vodstvu.

Ušlo se u  neizvjesnu završnicu u kojoj je Portland na krilima bh. centra uspio da prelomi meč i da dođe do pobjede u Barclays Centru.

Jusuf Nurkić je odigrao fantastičan meč za Trail Blazerse. Na parketu je proveo 31 minut, ubacio je 29 poena imao je 15 skokova, tri asistencije i četiri blokade.

Damien Liillard je sa 34 poena bio nejefikasniji u Portlandu, dok je kod Netsa Dinwiddie ubacio 23 poena,

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi