Nurkić na korak od "double-doublea", poraz Denvera

Juka dvocifren, šampioni slavili

Nurkić na korak od "double-doublea", poraz Denvera

Sastav Denver Nuggets protekle noći je poražen na domaćem terenu od aktuelnih šampionata San Antonio Spursa, a rezultat je glasio 109:99 u korist popularnih Mamuza.

Nakon nekoliko skromnijih izdanja mladi bh. centar Jusuf Nurkić vratio se dvocifrenom poenterskom učinku (10 poena), a samo je jedan skok nedostajao bh. reprezentativcu da upiše double-double. Pored devet skokova, od čega tri u napadu, Nurkić je zabilježio i dvije uspješne asistencije.

Faried je sa 26 poena bio najefikasniji igrač utakmice, a Afflalo je ubacio pet poena manje. Domaćem sastavu nedostajao je raspoloženi Ty Lawson (samo četiri poena) kako bi upisali svoju 19. ovosezonsku pobjedu, ovako su se morali pomiriti sa 24. porazom u ovoj sezoni. Ipak, činjenica da je ona od aktuelnog šampiona malo ublažava njegovu težinu.

Tony Parker se vratio uspješno na teren. Francuski playmaker je ubacio 18 poena u svojoj povratničkoj utakmici, dok je Leonard, koji je takođe bio povrijeđen, dao 17 poena. Spursima sada imaju skor 27-16 i tek su sedma ekipa Zapadne konferencije.

Dobra partija jednog od najboljih rookieja ove sezone dobija dodatno na težini jer Nurkić već zadnje četiri utakmice osjeća lagane bolove u leđima, a protkle noći u meču u kojem je na parketu proveo 26 minuta lakše je "nagnječio" prst na šuterskoj ruci.

Rezultat:
Denver Nuggets - San Antonio Spurs 99:109

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.