Nurkić: Ne gledam ko je na parketu, igram za pobjedu

Izmirenje sa Gasolom nakon meča

Nurkić: Ne gledam ko je na parketu, igram za pobjedu

Nakon još jedne odlične partije u kojoj je zabilježio 11 poena, 10 skokova i pet blokada, Jusuf Nurkić je itekako pomogao svojim Denver Nuggetsima da dođu do 14. pobjede u ovoj sezoni.

Iako je utakmicu završio bez ijedne lične greške, odigravši sjajnu odbranu nad Marcom Gasolom, upravo nakon jedne blokade nad španskim centrom u samom finišu treće četvrtine Nurkić je, baš kao i Španac, zaradio tehničku grešku.

"Ja ga zasta cijenim. Kako njega, tako i njegovog brata Paua. Oni su sjajni igrači kako u ovoj ligi, tako su bili i u Evropi", rekao je Nurkić nakon utakmice, te dodao:

"Ipak, ja ne gledam ko igra na parketu. U ovoj ligi ja igram onako kako je potrebno da bi moj tim pobijedio".

Nakon pobjede Nuggetsa, napeta situacija sa kraja treće četvrtine između Nurkića i mlađeg Gasola završila se prijateljskim pozdravom

"On će postati sjajan igrač", rekao je Marc nakon utakmice misleći na mladog bosanskohercegovačkog centra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije