Nurkić: Nisam mnogo razmišljao o Duncanu

“I ostali centri Nuggetsa se trebaju ugledati na Nurkića”

Nurkić: Nisam mnogo razmišljao o Duncanu

M. Skaka

Denver Nuggetsi izgubili u sinoć utakmicu protiv San Antonia, ali Jusuf Nurkić pružio je dobru predstavu ubacivši deset poena uz osam skokova za 18 minuta provedenih u igri.

Nurkić se pod koševima borio protiv Tima Duncana, igrača čije će ime sigurno biti zabilježeno u Hall od Fame NBA lige.

“Nisam mnogo razmišljao o Duncanu, igrač je igrač.”, kazao je Nurkić nakon utakmice. “Ja sam pokušao igrati odbranu, ali on zaista ima veliki respekt na terenu, ipak je to jedan od najboljih igrača svih vremena.”

Upravo je Nurkić bio adut kojim se trener Brian Shaw pokušao suprotstaviti San Antoniu.

“Ubacio sam Nurkića u igru. Sviđa mi se njegova snaga i fizička sprema.”, kazao je Shaw. “Naravno, on je napravio dosta grešaka kao što je to normalno za jednog rookieja, ali on se bori i ne preza ni od čega. Spreman je za svaki duel i zato je bio na terenu tako dugo.”

“Nedostaje nam čvrstine u reketima i mislim da sinoć, kao i večeras upravo je Nurkićeva snaga ono što nam treba. Kao što rekoh, ne iznenađuje me što pravi dosta grešaka, ipak je tek stigao u ligu, ali pored njega niko nije lagano prošao i na njega se i ostali naši visoki igrači trebaju ugledati žele li veću minutažu na terenu.”, dodao je Shaw.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.