Nurkić ponovo popunio sve statističke kategorije

Odlična predstava bh. centra u pobjedi nad Clippersima

Nurkić ponovo popunio sve statističke kategorije

Portland Trail Blazersi i Los Angeles Clippersi su odigrali susret u okviru predsezone NBA lige. Blazersi su slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 134:106, a još jednu odlični partiju je pružio bh. centar Jusuf Nurkić.

Ipak, Clippersi su bolje otvorili susret, pa su polovinom prve četvrtine stigli i do 13 poena prednosti. Međutim, kako se prva dionica bližila kraju, tako su Blazersi topili razliku, a početkom druge četvrtine su uspjeli doći i do prvog vodstva na utakmici.

Druga četvrtina je protekla u dominaciji Portlanda, koji stiže do dvocifrene prednosti. Blazersi odlično igraju i u drećoj četvrtini i lagano čuvaju visoku prednost. 

Clippersi nisu do kraja utakmice uspjeli namučiti Portland, koji je pred sami kraj susreta stigao i do prednosti od 28 poena.

Jusuf Nurkić je pružio još jednu odličnu partiju, iako je tokom utakmice dobio nezgodan udarac u desnu nogu. Ipak, čini se da nije došlo do povrede, a bh. centar je za 24 minute na parketu upisao 13 poena, devet skokova, jednu asistenciju, dvije ukradene lopte i jednu blokadu.

Najefikasniji u ekipi Portlanda je bio Damian Lillard sa 35 poena, dok je McCollum dodao 20.

U ekipi Clippersa je odličnu utakmici odigrao Miloš Teodosić koji je upisao 15 poena, dva skoka i tri asistencije. Blake Griffin je također postigao 15 poena, dok je Thornwell dodao 14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi