Nurkić ponovo povrijeđen, iščašenje članka

Parket napustio šepajući

Nurkić ponovo povrijeđen, iščašenje članka

Denver Nuggets je u noći sa srijede na četvrtak uspio ostvariti svoju drugu uzastopnu pobjedu u NBA ligi. 

Naime, košarkaši Denvera na domaćem parketu su slavili nad favorizovanim Golden State Warriorsima, a naš mladi centar Jusuf Nurkić je u ovom susretu zabilježio osam poena i jednu asistenciju.

Za vrijeme provedeno na parketu Nurkić je, po navici, djelovao mnogo dobro i u jednom trenutku je prilikom blokade nad jednim košarkaškem gostujuće ekipe zadobio povredu i parket je morao napustiti šepajući. 

Američki mediji su objavili se radi o iščašenju zbog kojeg će danas biti podvrgnut magneznoj rezonanci, a naš košarkaš je novinarima nakon utakmice kazao da vjeruje da povreda nije ozbiljnije prirode.

Ukoliko magnetna rezonanca pokaže da se radi o iščašenju prvog stepena Nurkić će pauzirati jednu sedmicu, dok bi u slučaju iščašenja drugog stepena pauza trajala nešto duže. 


Izvanredna blokada i povreda Nurkica by ss_video

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi