Nurkić postigao 10 poena u pobjedi Cedevite

Odigrane utakmice 5. kola hrvatskog prvenstva

Nurkić postigao 10 poena u pobjedi Cedevite

Večeras su odigrane utakmice 5. kola košarkaškog prvenstva Hrvatske u kojima su postignuti uglavnom očekivani rezultati.

Cedevita je slavila na gostovanju u Sinju kod Alkara rezultatom 97:72, a bh. reprezentativac Jusuf Nurkić je upisao 10 poena i 5 skokova. Kod Alkara je bh. košarkaš Mato Perajica ubacio 11 poena.

Cibona je na domaćem parketu bila bolja od Jolly Šibenika sa 93:65, Zagreb u gostima kod Šibenika sa 86:80, dok je Zadar slavio u Rijeci protiv Kvarnera rezultatom 91:79.

Nakon pet odigranih kola Zadar ima svih pet pobjeda, Cibona i Cedevita su na omjeru 4-1, Alkar, Zagreb i Jolly na 2-3, Kvarner 1-4, dok Šibenik ima svih pet poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.