Nurkić: Povreda nije bila prvoaprilska šala

Centar Portlanda optimističan

Nurkić: Povreda nije bila prvoaprilska šala

D. Rakanović

Centar reprezentacije BiH i Portland Trail Blazersa Jusuf Nurkić rekao je da njegov povreda noge sigurno nije bila lijepa vijest, niti je bila prvoaprilska šala. 

Nurkić je uoči utakmice Portlanda protiv Phoenixa stao pred novinare i odgovarao na njihova pitanja vidno raspoložen i uvjeren da će se vratiti što prije. 

Nurkić je doživio frakturu fibule koja će ga odvojiti od parketa najmanje naredne dvije sedmice. 

Na pitanje kakva je bila njegova reakcija kada je saznao za povreda, Nurkić je rekao:

"To sigurno nije bila lijepa vest, niti je bila prvoaprilska šala. Takva je situacija.Odradili smo dobar posao kao ekipa, nalazimo se na dobrom mjestu, a svi ostali gube, što je dobro. Važno je samo da gledamo svoja posla, da završimo sezonu jako, i biće sve u redu. Nadam se da ću se vratiti što je prije moguće."

Nurkić je dodao da nije bio šokiran zbog preloma. 

"Već sam imao neke bolove, ali kad čuješ vijesti… Nisam prvi put u ovakvoj situaciji. Bilo je i gore. Ovo nije toliko velika stvar, brzo ću se vratiti“, rekao je Nurkić.

Na pitanje novinara kako će odlučiti da li smije igrati nakon dvije sedmice pauze, Nurkić je rekao da će sve zavisiti od toga kako se bude osjećao, te da su doktori da je on žilav i ako noga ne bude boljela da će se brzo vratiti na parket.

"To ne dolazi u pitanje, samo ukoliko budem imao neku ludu bol koju ne mogu podnijeti neću igrati. Ja ću svoj dio posla raditi svaki dan, kao što i uvijek radim i pokušati se vratiti", zaključio je Nurkić.

Jusuf Nurkić je od dolaska iz Denvera u Portland, odigrao ukupno 20 utakmica i na parketu je briljirao. Po meču je bh. centar imao double-double prosjek od 15.2 poena, 10.4 skokova, preko tri asistencija i dvije blokade za 29 minuta na parketu po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti