Nurkić predvodi 'ostatak svijeta' protiv Amerikanaca?

BBVA Compass Rising Stars Challenge

Nurkić predvodi 'ostatak svijeta' protiv Amerikanaca?

Ovogodišnji BBVA Compass Rising Stars Challenge na NBA All-Staru koji će se održati u New Yorku biće održan u jednom sasvim novom formatu. 

Košarkaši iz Sjedinjenih Američkih Država koji igraju svoju prvu, odnosno drugu sezonu, imati će za protivnike igrače istog statusa koji igraju NBA ligu, ali koji ne dolaze iz SAD-a.

Igrače koji će sudjelovati u ovome meču izabrati će pomoćni treneri svih 30 NBA timova, a oba tima sastojati će se od po deset igrača. Svaki od timova će među deset igrača morati imati po tri rukija i tri igrača koji igraju svoju drugu sezonu u NBA ligi.

Ugledni američki sportski portal bleacherreport.com navodi kako bi prve zvijezde "internacionalnog tima" mogli biti Andrew Wiggins, Giannis Antetokounmpo, Gorgui Dieng, Rudy Gobert i naš Jusuf Nurkić, dok bi s druge strane "Amere" mogli predvoditi Victor Oladipo, Trey Burke, Zach LaVine i Elfrid Payton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.