Nurkić "sipa" trojke

Bh. centar pogađa trojke

Nurkić "sipa" trojke

M. Šljivak

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić postao je prije nekoliko dana novi član Portland Trail Blazersa.

Već u prvom meču u dresu novog tima protiv Utah Jazza bh. centar je pokazao kako će biti veliko pojačanje i postigao je 13 poena uz sedam skokova.

Ovakav učinak je itekako dobar s obzirom na to da je Nurkić odradio svega jedan trening s novim timom, a pauzu zbog All Stara košarkaš iz Živinica maksimalno koristi za trening.

Pored učenja taktičkih zamisli trenera Terryja Stottsa, Nurkić radi i jako dobre šuterske treninge. Linija za tri poena ne predstavlja veliki problem za bh. centra koji "sipa" trojke na treninzima.

Sigurno je da će Nurkić predstavljati veliko pojačanje u reketu tima iz Oregona. Ako bude dodatno opasan i sa vanjskih pozicija, to će mu biti dodatni plus, a "mekana" ruka kod centara je ono što se u NBA ligi veoma cijeni.

Ovako izgleda šuterski trening Jusufa Nurkića.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti