Nurkić sjajan u pobjedi Portlanda

Stigao do double-double

Nurkić sjajan u pobjedi Portlanda

E. Ganibegović

Jusuf Nurkić i društvo razvalili su Phoenix Sunse sa 76:124.

Portland je žustro krenuo u utakmicu, te su tako nakon prvih 12 minuta igre imali prednost od osam poena, 21:29. 

U drugoj četvrtini su u potpunosti nadigrali svog protivnika i povećali svoje vodstvo na 25 poena razlike, 35:60.

Tada je već bilo jasno kako će se Sunsi teško vratiti u ovaj meč, što i nisu uspjeli. Portland je nastavio sa boljom igrom i na kraju su stigli do zaslužene boljede od 76:124.

Bh. centar je odigrao dobru partiju i za 23 minute provedene na parketu upisao je double-double učinak ( 11 poena i 11 skokova ). Dodao je još dvije asistencije, jednu ukradenu loptu i jedan blok.

Houston Rocketsi su u posljednjoj utakmici večeri savladali Sacramento Kingse sa 100:105. James Harden je opet pružio dobru partiju u kojoj je dao 27 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi