Nurkić sjajan u porazu Portlanda od Teletovićevih Bucksa

Odlična partija bh. centra, Mirza solidan

Nurkić sjajan u porazu Portlanda od Teletovićevih Bucksa

E. Ganibegović

Zanimljivu košarkašku predstavu gledali smo u dvoboju Portland Traiblazersa i Milweakuee Bucksa. Teletovićevi Bucksi su ipak na kraju stigli do pobjede protiv Nurkićevog Portlanda sa 113:110.

Portland je bio bolji protivnik na otvaranju utakmice, pa su tako nakon 12 minuta igre imali prednost od dva poena, 26:24.

Međuutim druga četvrtina pripala je Mirzi i društvu, koji su na krilima Antetokounmpa u potpunosti preokrenuli rezultat i tako na odmor otišli sa prednošću od pet poena, 55:60.

Nurkić, Lillard i McCollum nisu dozvolili Bucksima da naprave veliku razliku, te su tako u trećoj dionici bili bolji sa 24:25.

Antetokounmpo je bio odličan tokom cijele utakmice u kojoj je vodio svoju ekipu do pobjede. Posljednja četvrtina je bila nevjerovatna, jer se do zadnje minute nije znalo ko će doći do pobjede. Međutim više snage i odlučnosti i živaca su imali košarkaši Bucksa, koji su na kraju slavili sa 113:110.

Bh. centar Jusuf Nurkić je bio sjajan u utakmici koju je završio sa double-double učinkom od 17 poena i 11 skokova, dok je na drugoj strani Mirza Teletović brojao do devet i dodao još dva skoka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi