Nurkić solidan, Lawson dominirao u pobjedi nad Lakersima

Denver slavio u Los Angelesu

Nurkić solidan, Lawson dominirao u pobjedi nad Lakersima

Nakon odličnog izdanja u porazu od Oklahome, Jusuf Nurkić je u gostujućoj pobjedi njegovih Denver Nuggetsa nad Los Angeles Lakersima od 106:96 učestvovao sa šest poena.

Za razliku od duela sa Thunderima bh. centar kao da nije bio pretjerano raspoložen za igru, a pored šest poena upisao je i pet skokova. Ipak, četiri blokade popravile su, sinoć nešto siromašniju, statistiku jednog od najperspektivnijih centara NBA lige. Možda bi Nurkićev učinak bio i bolji, ali je ponovo imao problema sa ličnim greškama.

Nuggetse je do 20. pobjede u sezoni predvodio Ty Lawson koji je ubacio 32 za nešto više od 44 minute na parketu, dok je Chandler pridodao 13 poena. Dobar posao u trijumfu nad Jezerašima odradila je klupa Denvera. Arthur je dao 15 poena, Hickson 13, a Foye 12.

Najefikasniji i najraspoloženiji za igru u redovima Lakersa bio je Boozer koji je postigao 21 poen, uz 10 skokova, dok je Ellington zabio 18. Ipak, sve to bilo je dovoljno tek za 39. ovosezonski poraz ekipe iz Los Angelesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.