Nurkić solidan u pobjedi Portlanda

Bh. centar nije imao dobru šutersku noć

Nurkić solidan u pobjedi Portlanda

S. Bošković

Portland Trail Blazersi slavili su protiv Indiana Pacersa rezultatom 114:96 i upisali drugu ovosezonsku pobjedu u NBA ligi.

Gosti su dominirali od samog početka susreta, a prva četvrtina je završena rezultatom 31:25, dok je na poluvremenu Portland imao deset poena prednosti. 

Blazersi su u istom ritmu nastavili i u trećoj četvrtini koju su dobili s osam poena razlike, te tako pred zadnjih 12 minuta igre došli od velike prednosti od 18 poena. Portland je do kraja susreta samo održavao već stečenu prednost i na kraju upisao drugu pobjedu u drugom ovosezonskom NBA meču. 

Bh. košarkaš u redovima Portalnda Jusuf Nurkić sjajno je otvorio utakmicu i nakon par minuta je već imao četiri poena, no do kraja susreta šut ga nije previše služio. Na kraju je Nurkić susret završio s 11 postignutih poena, uz šut iz igre četiri od 12, a imao je dva skoka i tri asistencije. Najefikasniji u redovima Portlanda bio je CJ McCollum s 28 ubačenih poena, dok je Damian Lillard ubacio 18. 

Kod Indiane je najraspoloženi su bili Victor Oladipo i Leaf s po 17 poena. 

NBA: 

Portland Trail Blazers - Indiana Pacers 114:96 (31:25, 31:27, 29:21, 23:23)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi