Nurkić solidan u porazu Denvera od Bostona

Ubacio šest poena

Nurkić solidan u porazu Denvera od Bostona

Denver našeg Jusufa Nurkića upisao je i peti uzastopni poraz čime je potvrdio da se nalazi u krizi rezultata. Ovoga puta, od Nuggetsa je bio uspješniji Boston koji je u Pepsi Centru slavio sa 100:99.

Denver je dobro ušao u utakmicu i nakon prve četvrtine vodio je sa 28:20. Gosti su do poluvremena uspjeli malo smanjiti zaostatak a onda doći do potpunog preokreta u trećoj četvrtini koju su riješili u svoju korist rezultatom 33:26. Iako je Denver šest minuta prije kraja utakmice imao malu prednost, gosti su došli do minimalne pobjede i slaviti sa 100:99.

Avery Bradley i Brandon Bass su sa 18 odnosno 17 poena bili najefikasniji igrači pobjedničkog tima, dok su u redovima Denvera efikasniji od ostalih bili Jameer Nelson sa 23 i Arron Afflalo sa 20 poena. Odličnu partiju pružio je i J.J. Hickson koji je ušao kao zamjena za Nurkića, a ubacio je 15 poena i uhvatio 14 skokova.

Jusuf Nurkić je za petnaest minuta provedenih na parketu ubacio šest poena i uhvatio osam skokova od čega su četiri ofanzivna. 

Priliku za povratak na pobjednički kolosijek Denver će imati za dva dana kada dočekuje Washington Wizardse.

NBA:

Denver Nuggets - Boston Celtics 99:100

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.