Nurkić sve bolji, Denver slavio u Charlotteu

10 poena Nurkića

Nurkić sve bolji, Denver slavio u Charlotteu

M. Šljivak

Košarkaši Denver Nuggetsa pobijedili su večeras na gostovanju ekipu Charlotte Hornetsa 101:93 uz veoma dobar učinak bh. centra Jusufa Nurkića.

Nuggetsi su vodili kompletnim tijekom utakmice. Nakon prve dionice imali su šest poena prednosti (28:22), da bi ulaskom u igru Jusufa Nurkića defanziva Denvera počela znatno bolje funkcionisati.

Nurkić je bio nezaustavljiv. Izgledao je dominantno na parketu, a na odmor su otišli sa 17 poena prednosti, 57:40.

Tim iz Colorada je i u nastavku održavao prednost. Hornetsi nisu uspijevali da ozbiljnije ugroze prednost gostiju, pa je nakon tri dionice bilo 78:62 za Nuggetse.

Međutim, početkom posljednje četvrtine Charlotte odličnom defanzivom uspijeva da nakon dugo vremena spusti na jednocifrenu razliku (79:70).

Ipak, DJ Augustin zatim preuzima stvar u svoje ruke. Pogađao je kada je bilo najpotrebnije, te je ponovo podigao prednost gostiju.

Četiri minute prije kraja Hornetsi su stigli na minus sedam, nakon trojke Nicolasa Batuma, zatim Francuz pogađa i za minus pet, ali domaći nisu imali pravi način da zaustave DJ Augustina.

Na kraju su uspjeli da stignu do pobjede, a Augustin je ubacio 24 poena. Jusuf Nurkić je na terenu proveo 18 minuta, te je ubacio 10 poena uz tri skoka...

Nicolas Batum je kod Charlottea ubacio 24 poena...



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi