Nurkić: Tim smo za play-offa i to znamo

Bh. centar nakon pobjede iskren

Nurkić: Tim smo za play-offa i to znamo

D. Rakanović

Bosanskohercegovački centar Jusuf Nurkić nakon pobjede protiv New York Knicksa izjavio je da je Portland tim za play-offa i da to svi u franšizi znaju. 

"Pobijedili smo i to je jedino što je važno na kraju dana. Sretan sam zbog pobjede. Uzbuđeni smo da ostvarimo narednu pobjedu", rekao je Nurkić. 

Bh. reprezentativac je noća zabilježio double-double učinak, postigavši 16 poena i deset skokova, uz to je imao i tri asistencije. Na terenu je proveo samo 27 minuta, zbog problema sa ličnim greškama. 

Komentarišući konstaciju novinara da se New York vratio u drugom poluvremenu, Nurkić je rekao da su pokušali ostati konstantni. 

"Pokušali smo da ostanemo konstantni nakon što smo stvorili prednost. Mislimo da smo tim za play-offa i to znamo. Morat ćemo igrati bolje, ali jedino sada važno je da smo pobijedili. Prvo poluvrijeme je bilo zabavno, način na koji smo igrali, kako smo dijelili lopte jedni drugima i kako smo igrali odbranu. Teško je igrati protiv nas kada igramo na tom nivou. Moramo pronaći način da igramo tako cijelu utakmicu", rekao je Nurkić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi