"Nurkić treba da ide u Hollywood, djeci nije mjesto u NBA"

Dwight Howard nakon sinoćnjeg meča

"Nurkić treba da ide u Hollywood, djeci nije mjesto u NBA"

E. Čaušević

Košarkaši Portland Trail Blazersa sinoć su na gostujućem parketu savladali Atlantu Hawks sa 113:97.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić na parketu je proveo 32 minute i upisao je 12 poena, devet skokova, šest asistencija, pet blokada i dvije ukradene lopte. Ipak, u centru pažnje sinoćnje utakmice bio je duel Nurkića s centrom Atlante, Dwightom Howardom.

Košarkaš Atlante je meč završio sa 14 poena i deset skokova, te je često bio u žestokim duelima s Nurkićem. U samoj završnici meča Howard je nakon jednog šuta prema košu Portlanda udario Nurkića koji je bio iza njega, te je bh. košarkaš završio na podu.

Sudije su odlučile pregledati snimak ove akcije, a kasnije je odlučeno da Howard dobije tehničku grešku. Nakon utakmice oglasio se košarkaš Atlante koji je rekao da je Nurkić odlično odglumio udarac, te da mu je mjesto u Hollywoodu.

"Ovo je sra*e. Kakva fizička provokacija? Udario sam ga u prsa i nema potrebe da se gledaju snimke. Ovo je NBA i djeci nije mjesto ovdje. Svi smo odrasli muškarci i sposobni za igru. Nurkić je obavio sjajan posao svojom glumom i trebao bi ići u Hollywood. Ustvari, i u Atlanti snimaju filmove i neće mu biti problem da pronađe ulogu", rekao je Howard.


Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi