Nurkić u Denveru može igrati i krilnog centra

Hickson pod suspenzijom prvih pet utakmica

Nurkić u Denveru može igrati i krilnog centra

M. Skaka

Na prvom treningu u regularnom dijelu sezone NBA lige, Denver Nuggetsi trenirali su u sastavu sa kojim bi trebali nastupiti prekosutra u rano jutro protiv Detroit Pistonsa, a Jusuf Nurkić i ovaj put odigrao je značajnu ulogu.

Prema onome što se moglo vidjeti na posljednjem treningu, Nurkić bi u Denveru mogao biti jednako koristan i na poziciji krilnog centra kao i centra.

Nuggetsi se tako spremaju za odsustvo JJ Hicksona koji je zaradio suspenziju od pet utakmica zbog korištenja nedozvoljenih supstanci. Hickson je svakako propustio posljednjih 13 utakmica u prošloj sezoni zbog povrede koja još uvijek nije u potpunosti zaliječena. Bez obzira na to, krilni centra Denvera na teren se smije vratiti tek 9. novembra kada njegov tim dočekuje Blazzerse i očekuje se da bi on mogao biti prva zamjena za Kennetha Farieda.

U međuvremenu, Denver Nuggetsi uvježbavaju igru sa našim Jusufom Nurkićem i vrlo je moguće da će gorostas iz Živinica dobiti priliku da se nametne tokom prvih pet utakmica i poremeti planove o povratku Hicksona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.