Nurkić ubacio dva poena protiv Kingsa

Denver slavio

Nurkić ubacio dva poena protiv Kingsa

E. Škorić

Denver Nuggetsi su nadigrali Sacramento Kingse u sinoćnjem meču sa 122:111.

Susret u Pepsi Centru bio je doslovno prijateljski pošto su i jedni i drugi odavno bez šansi da izbore doigravanje.

U takvim okolnostima najviše su mogli da profitiraju navijači, koji su uživali u brzoj košarci sa dosta poena i dobrih poteza. 

Na kraju je domaći tim slavio sa 122:111. Denver je vodio 35:28 nakon prve dionice, ali je na poluvremenu bilo samo poen prednosti u korist domaćih (60:59) iako su sredinom druge četvrtine imali i 12 poena prednosti, a u jednom trenutku i 14.

Od početka drugog dijela Kingsi nisu uspjeli da se vrate, da bi do kraja čak doživjeli i debakl.

Bh. reprezentativac Jusuf Nurkić igrao je 11 minuta, a za to vrijeme je ubacio dva poena uz devet skokova i jednu asistenciju.

Najefikasniji u redovima Nuggetsa bio je Kenneth Faried sa 30 poena, dok je Wilson Chandler ubacio 21 poen. Kod gostiju je Omer Casspi ubacio 22 poena, a Ben McClemore 20. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.